20 Ocak 2023

Uluslararası Panel ve Disiplinlerarası Etkileşim Çalıştayı, "Yaratıcı Endüstrilerde Tasarımın Rolü" YEKON - DESIGNHUB-IST ortaklığı ile gerçekleştirildi

"Yaratıcı Endüstrilerde Tasarımın Rolü" Uluslararası Panel ve Disiplinlerarası Etkileşim Çalıştayı, 20 Ocak 2023 Cuma günü 09:30-12:30 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Fener Konferans Salonunda hibrid toplantı olarak geniş katılım ile gerçekleşti. 

Uluslararası davetli konuşmacılar Eberhard Schrempf ve David Kusuma’nın zoom üzerinden yaptığı sunumlar sonrasında Banu Manav ve Arhan Kayar İSTKA projelerini anlattı.

Panelistler Hakan Sekmen, Özlem Kaya, Özgen Osman Demirbaş, ve İpek Özgüden Özen, Sertaç Ersayın’ın moderatörlüğünde görüşlerini paylaştı.

Çalıştay kapsamında Türkiye'de yaratıcı endüstrilerin sektör bileşenleri ile varlığı, gücü ve etkileri doğrultusunda ihtiyaçlar, görünürlük ve işbirliği imkanları konularında görüşler paylaşıldı ve sonraki adımlar planlandı.


Bu etkinlik, İSTKA Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı tarafından desteklenen, Kadir Has Üniversitesi tarafından yürütülen DESIGNHUB-IST Tasarım, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile YEKON tarafından yürütülen İstanbul Yaratıcı Endüstriler Merkezi projelerinin ortak etkinliği olarak gerçekleştirilecektir.

Ekli Görseller